Statik Relax

(R)evolutie in EMG

De Statik Relax is een innovatief produkt die naast zijn zeer kleine formaat betrouwbare informatie kan leveren en opslaan van niet alleen de mate van spierspanning maar ook de mate van vermoeidheid over een dag!!. Dit wordt gedaan met een gepattenteerde analyse software wat gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het ondersteunt niet alleen de bestaande zorg in de diagnostiek maar het biedt nieuwe behandel mogelijkheden voor de werkplek educatie  en bij behandeling van klachten van o.a. arm, nek en schouder (KANS).  Bekijk de onderstaande foto om een indruk te krijgen wat het in de werkveld verbeteren.

KANS klachten

Binnen de Fysiotherapie en Oefentherapie nemen de nek en schouderklachten of te wel KANS klachten ongeveer 30% van de totale klachtenbestand. De oorzaak is zeer divers. Voor zowel mensen met deze klachten als voor werknemers is het goed om te weten waar de oorzaakt ligt. Vaak is dit t.g.v. het overmatig aanspannen van de nek of schouderspieren en kan dit worden opgelost door een ander aanspanningspatroon van de schoudermusculatuur. Hiervoor is de Statik Relax speciaal ontwikkeld. Deze is in staat om in een 8 urige meting, de gebruiker zinvolle informatie te geven waardoor hij zijn klachten zelf kan verminderen en uiteindelijk kan voorkomen. Het instap model van de Statik Relax is de Basic. Deze heeft intern geen geheugen De Science heeft deze wel en is dan ook in staat om in het totaal 140 uur aan gegevens op te slaan en in combinatie met een computer of smartphone is de patient en de therapeut in staat om zijn aanspanningsgedrag real time nauwkeurig te monitoren.  Dit blijkt een bewezen effectieve methode te zijn.

Overtuig uzelf door de onderstaande specificaties te lezen:

  • Maakt (over)belasting direkt inzichtelijk
  • Betrouwbare en reëele weergave
  •  Is het kleinste (stand-alone) emg apparaat ter wereld
  •  Zeer gebruikers vriendelijk door zijn eenknopsbediening
  •  Toepassingsgebied m.n. voor nek/schouderklachten en onderarmklachten, (kans)
  •  Compleet draadloos te verbinden via bleutooth met een PDA, computer of smartphone
  •  Kan 140 uur metingen opslaan in 40 verschillende metingen
  •  Meet naast de spierspanning ook de mate van overmatige aanspanning

De Statik Relax de toekomst van onze zorg in een lucifersdoosje. Overtuig uzelf door een demonstratie aan te vragen. Wij helpen u graag.

Zie ook de duitse pagina: http://www.thumedi.de/THUMEDI_KG/html/statik-relax.html

Erik Hekman Bedrijfsfysio en Oefentherapeut Erik Hekman
Neem contact op 06 40 45 95 90