Professionele EMG apparatuur

Measuremens gebruikt m.n. apparatuur van Thumedi. Dit is een internationaal werkend bedrijf die voor universiteiten en arbo diensten, EMG meetapparatuur ontwikkeld en verkoopt. Hiervoor maken zij diverse toestellen van een 12 kanaals EMG apparatuur tot een zeer ambulante eenkanaals EMG apparaat. Daarnaast worden bij diverse modellen de mogelijkheid gegeven om ook bewegingssensors, hartfrequentie meters en warmtesensors aan te sluiten. Deze zijn vooral ontwikkeld om de bewegingen van iemand langdurig( tot 9 uur) te analyseren maar kunnen ook goed toegepast worden in een therapeutische situatie waarbij meer inzicht wordt verkregen wat een patient/client doet gedurende korte of langere periode. Voor een therapeut heeft deze firma 2 apparaten ontwikkeld de Statik Relax (basic en de science) deze is zeer gebruikersvriendelijk en de EMD 2. Dit zijn respectievelijk een 1 en een 2+1 kanaals EMG apparaat waarbij ook andere sensoren gebruikt kunnen worden.

Kenmerk van medische EMG apparatuur van Thumedi

  • Zeer ambulant
  • Analyseert het EMG signaal tot begrijpbare informatie. Zowel spierspanning als spiervermoeidheid
  • Zeer beperkt ongemak tijdens het dragen

De Statik Relax
De Statik Relax is het kleinste een-kanaals EMG apparaat ter wereld. Hij is iets groter dan een lucifersdoosje en is in staat om naast spierspanningen ook de kans op vermoeidheid en pijn aan te geven en gedurende meerdere uren te monitoren zonder externe pc. De Statik Relax is vooral ontwikkeld als zeer gebruiksvriendelijke myofeedback apparaat voor aspecifieke KANS klachten. Deze unieke en gepattenteerde analyse software van het EMG signaal in combinatie met de mogelijkheid voor een geheugen van 140 uur maakt het mogelijk om zonder problemen en heel eenvoudig een proffesioneel KANS-belastingsonderzoek te doen van een gehele dag. Dit is uniek omdat geen enkel andere instrument dit zolang kan uitvoeren in de dagelijkse praktijk.  Zie verder Statik Relax.

De EMD 2
De EMD 2 is een 2 kanaals EMG apparaat die ontwikkeld is om een iemand gedurende langere tijd te volgen in zijn dagelijkse activiteit. Hierbij kunnen diverse spiergroepen geanalyseerd worden. Naast EMG meting is het ook mogelijk om een op derde kanaal een bewegingssensor /temperatuur/ hartfrequentie meter aan te sluiten. Net als de Statik Relax meet het de mate van overmatige aanspanning van spieren waarbij dit ook achteraf bekeken kan worden. Zie verder EMD 2.

Erik Hekman Bedrijfsfysio en Oefentherapeut Erik Hekman
Neem contact op 06 40 45 95 90