Praktijk informatie

Handig om te weten: praktijk informatie

Welkom bij Measuremens: praktijk voor oefentherapie Cesar, EMG en (bedrijfs)vitaliteit
De praktijk Measuremens bevindt zich in het Medisch Centrum Almelo.

zeearend-map-2

Adresgegevens:
Medisch Centrum Almelo
Praktijk Measuremens
Zeearend 2
7609PT
Tel: 0546-872234
Site: www.measuremens.nl

 

 

logo-measuremens

Contract met de zorgverzekeraar:
De Praktijk Measuremens Oefentherapie Cesar heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars zoals Menzis, Achmea, VGZ enz. Hierdoor worden uw behandeling volledig vergoed door uw aanvullende verzekering of basis verzekering. U kunt dit controleren bij de diverse zorgvinders wanneer u zoekt onder oefentherapie Cesar en daarbij de postcode 7609PT intoetst

.zorgeverkeringen-nederland

 

Van uw behandelaar:
Graag stel ik mij even voor: Mijn naam is Erik Hekman en werk al sinds 1991 als oefentherapeut Cesar. Daarnaast ben ik ook  opgeleid tot docent Lichamelijke Opvoeding. Mijn uitdaging in mijn werk is om “Mensen te helpen zichzelf te helpen”. Mijn specialisaties zijn : sport- en werkgerelateerde klachten en chronische pijn. Verder werk ik vaak met  E-health, biofeedback en met spiegels.Voor meer informatie kijkt u maar gerust verder op: www.measuremens.nl/biofeedback

potret-bewerkt

Wat is Cesartherapie:
Cesar therapie is een actieve behandelmethode waarbij u beter/anders leert  om te gaan met uw beperking. Hierdoor bent u uiteindelijk zelf in staat om hiermee anders dan voorheen mee om te gaan waardoor u weer meer kan. Dit vergt inzet zowel van mij als voor u. Dit veranderen kost tijd en kan soms met enige pijn en moeite plaats vinden, houdt hier rekening mee.

Veel gehoorde opmerkingen zijn:
“Ik weet nu pas echt wat ik nog niet goed beweeg………”
“Maar ik weet nu pas wat ik zelf kan doen om mijn klachten te verminderen/voorkomen.”
“In het begin vond ik het moeilijk en kreeg ik er andere klachten bij, maar later ging dat weer prima.”
Cesartherapie geeft u geen zekerheid dat u uw klachten niet meer terugkomen maar biedt u wel een zekerheid aan hoe u zo goed mogelijk met uw klachten om kunt gaan.

Hoe komt u op de praktijk:
Auto:Vanuit de Weezebeek singel afslaan naar Soeteman. Eerste weg links: Zilvermeeuw daarna weer links: Zeearend en links de parkeerplaats oprijden
Met de fiets vanuit het centrum: Via de Windmolenbroeksweg onder de Weezebeeksingel via Soeteman links afslaan naar Zilvermeeuw en dan weer links de parkeerplaats op. Er is een overdekte fietsenstalling

In het Medisch Centrum Almelo
De praktijk bevindt zich in het Medisch Centrum Almelo waarin zich 4 huisartsen een apotheker en meerdere (para)medische diensten. De praktijk is gevestigd op de begane grond. Volg route Fysio/Oefentherapie bij de hoofdingang rechtsaf. Eerste wachtkamer is voor de huisartsen. Doorlopen en rechtsaanhouden 2e wachtkamer is voor Fysio/Oefentherapie.

medisch centrum almelo

Wachtkamer:
U kunt daar plaats nemen. U hoeft zich niet aan te melden.  U wordt op de afgesproken tijd opgehaald.

Meenemen:
Neem bij het eerste bezoek de machtiging mee die u eventueel hebt ontvangen van de verwijzend arts maar ook een identiteitsbewijs en een eigen handdoek.

Vooraf:
Verzekering
Controleer hoeveel behandelingen u van uw zorgverzekering kunt krijgen binnen uw aanvullend pakket. Wanneer u niet wenst om over dit aantal heen te gaan dient u mij dit aan te geven zodat ik hier mee rekening kan houden.

Afzeggen:
Wanneer u een behandeling niet kunt volgen verzoek ik u deze minimaal 24 uur van te voren af te melden, telefonisch of via mijn email erik@optimal-balance.nl. Indien u dit nalaat kunnen deze in rekening worden gebracht.

Kleding:
Om de bewegingen van uw lichaam goed te kunnen zien oefenen veel mensen met een ontbloot bovenlichaam, bh en ondergoed blijft echter altijd aan. Sportkleding mag maar  is niet noodzakelijk. Het is voor uzelf prettig om een handdoek mee te nemen waarop u kunt liggen.

Spiegel:
Om uw bewegingen goed te kunnen zien maak ik frequent gebruik van een grote spiegel. Dit kan soms confronterend zijn. Indien u geen gebruik wenst te maken van de spiegel verzoek ik u dit aan te vertellen.

Tijdens de behandeling:
Tijdens de behandeling zal ik uw vorderingen bijhouden op de computer. Hierdoor kan ik uw voortgang aangeven. Ook is het mogelijk dat ik u vraag om een vragenlijst in te vullen.

Bezoek aan uw verwijzend arts:
Indien u een afspraak hebt met uw verwijzend arts om de voortgang te bekijken verzoek ik u mij hiervan op de hoogte te brengen een week voor de afspraak zodat ik een rapport voor uw verwijzer kan maken.

Na een behandeling:
Tijdens de behandeling krijgt u oefeningen waarvan verteld zal worden of u deze ook thuis moet uitvoeren.

Tijdens de behandeling reeks:
Indien u merkt dat de behandeling niet aansluit op uw verwachtingen dan is het voor u  beter om dit snel aan te geven. Hierdoor kunnen wij vroegtijdig de behandeling aanpassen.

Wanneer u uitbehandeld bent:
Aan het eind van de behandeling zal ik u een evaluatie formulier toe sturen. Hierdoor kan ik van uw opmerkingen leren wat er nog verbeterd kan worden aan de praktijk.  Indien u hier geen gebruik van wilt maken verzoek ik u dit mij mede te delen!

Measuremens kan u helpen om verder te komen

Erik Hekman,
Uw Cesartherapeut

Erik Hekman Bedrijfsfysio en Oefentherapeut Erik Hekman
Neem contact op 0546-872234