Ademtherapie

Benauwd zijn, moeilijk kunnen ademen. Dit kunnen beide een levensbedreigend gevoel geven. Tenslotte hebben wij zuurstof nodig om te leven. Normaal  worden via onze longen liters zuurstof via het bloed in het lichaam gebracht. Bij inspanning wat meer en in rust wat minder. Vanaf de geboorte tot onze laatste adem.

Wanneer dit systeem niet optimaal verloopt dan komen er klachten zoals benauwdheid maar ook vermoeidheid. Soms wordt dit door een ziekte veroorzaakt wanneer bijvoorbeeld de rek uit de long is. Dit noemen we COPD. Maar ook astma geven gelijksoortige klachten. Ook andere oorzaken zoals een gekneusde rib of hyperventilatie kunnen deze klachten veroorzaken. Soms helpen medicijnen mits ze op de juiste wijze worden gebruikt. Maar vaak helpt het verbeteren van de adempatroon.

Bij Measuremens worden deze klachten serieus genomen en worden, nadat er een intake is geweest en er door onderzoek en metingen het probleem zo goed mogelijk in kaart gebracht. Hierna wordt aangegeven hoelang de klacht zou kunnen duren en wordt er gewerkt aan een zo goed mogelijk herstel. De optimale ademtechniek in combinatie met ontspanning wordt aangeleerd. Hierdoor worden de  klachten onder controle gebracht. Het gevolg is dat u snel uw klachten kunt herkennen en kunt voorkomen. Wij helpen u graag verder.

Measuremens kan u o.a.  helpen bij:

  • COPD
  • (inspanning)Astma
  • Hyperventilatie

U kunt zich hier aanmelden voor uw behandeling

Erik Hekman Bedrijfsfysio en Oefentherapeut Erik Hekman
Neem contact op 06 40 45 95 90